Despre Valeriu Popa

mai 20, 2009

Cateva cuvinte aici despre Valeriu Popa: cum spuneam, de profesie inginer chimist. Insa, cred ca mai bine va las sa cititi un articol despre el din noiembrie 2008 (interviu cu Constantin Preda), link-ul este: http://www.expresul.ro/articole.php?rubrica=20&stire=10426
Din cuprinsul acelui articol:
Un geniu misterios, aşa a fost numit bioenergeticianul Valeriu Popa, originar din comuna Dioşti, judeţul Dolj. S-a născut în 1924 şi s-a stins, fulgerător, în 1997. Mulţi cercetători, mulţi ziarişti care au scris şi scriu în continuare despre activitatea sa, nu au înţeles nici până în prezent modalitatea prin care celebrul bioenergoterapeut accesa fluxul informaţional, punând diagnostice exacte şi prevăzând viitorul oricărui om, cu o incredibilă exactitate.
Cateva subtitluri:
* Cum era omul Valeriu Popa?
* Devenise atât de celebru încât pe seama sa s-au ţesut tot felul de legende.
In final, un extras (relevant pentru titlul articolului respectiv):
Pentru Valeriu Popa, întoarcerea la dieta naturistă, cea care furnizează enzime, vitamine, oligoelemente, este crucială şi, deseori se întâmpla să repete bolnavilor un aforism al filosofului antic Seneca: „Omul îşi sapă singur mormântul cu dinţii”, aluzie la toxinele pe care, înaintând în vârstă, oamenii le introduc, prin dietă, în organism.
In opinia mea, despre Valeriu Popa se pot spune multe lucruri bune. Desi rauvoitorii au gasit si vor gasi intotdeauna argumente impotriva tratamentelor dure pe care le promova. Exista si o carte „Autovindecare cu Valeriu Popa”. Titlul acestei carti este semnificativ: bolnavul nu este vindecat de Valeriu Popa sau de alt terapeut, doctor, etc, ci el este cel care se vindeca singur daca este constient ca starea sa de boala provine din ceva gresit din trecut (de exemplu alimentatia promovate de societatea de consum), cunoaste cauzele bolii (acumularea de toxine in organism) si este hotarat ca vrea si are puterea sa se vindece singur. Valeriu Popa este (mie imi place sa cred ca spiritul lui este inca indrumator pentru cei care vor si cred in terapiile alternative) printre primii (daca nu chiar primul) care spune adevarul despre vindecare. Un doctor te poate vindeca de exemplu de apendicita (prin operatie), sau de tuberculoza (prin administrarea de antibiotice), toate acestea fiind meritele medicinii alopate. Insa, numai tu te poti vindeca de boli care au la origine acumularea de toxine in organism (cancer, colesterol mare, s.a.m.d.). De aceea, termenul „autovindecare” este primul in titlul cartii, pe locul doi venind Valeriu Popa (terapeutul).

4 Responses to “Despre Valeriu Popa”

 1. salvativasemenii Says:

  Vizionati filmele cu Valeriu Popa la adresa http://www.salvativasemenii.wordpress.com ca sa puteti intelege ce mult a insemnat acest OM pentru medicina naturista si pentru sanatatea semenilor sai

 2. Teodora Says:

  Valeriu Popa a fost o stea romaneasca,un geniu,imi doresc sa fiu binecuvintata macar un sfert asa cum el a fost binecuvintat.As dori ca toti romanii sa-i urmeze sfaturile lui pretioase,care v-a ajuta la schimbarea vietii in tara noastra scumpa.

 3. TAINELE CUNOASTERII – Valeriu Popa | cristYtepes – Cristian The Impaler Says:

  […] Despre Valeriu Popa « Doctorul si terapeutul naturist […]
  http://cristytepes.wordpress.com/2012/12/19/tainele-cunoasterii-valeriu-popa/

 4. TAINELE CUNOASTERII – in memoriam Valeriu Popa | Cronica Naturalu-Lui 2012 – RĂTĂCIREA IN EGO – REGĂSIREA IN SINE Says:

  […] Despre Valeriu Popa « Doctorul si terapeutul naturist […]
  http://cronicanaturalului.wordpress.com/2012/12/19/tainele-cunoasterii-in-memoriam-valeriu-popa/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: