Vindecare si cu ajutorul imaginatiei

iunie 10, 2009

Un doctor american (pe nume dr. Simonton) a ajuns la concluzia ca rezultatele sale pot fi mult mai bune decat ale colegilor sai doctori daca pacientul contribuie cu ajutorul imaginatiei. Am gasit recent un articol pe „Formula As” (link: http://www.formula-as.ro/2007/786/sanatate-35/tehnici-de-vizualizare-8307) intitulat „Tehnici de vizualizare – metoda Simonton” care explica cum el si sotia sa au dezvoltat o serie de tehnici prin care pacientii vizualizeaza cum boala este infranta. Simonton a plecat de la intrebarea: de ce unii pacienti reusesc sa iasa cu bine din aceasta incercare (boala) iar altii nu? Trebuie sa fie o explicatie. A gasit-o: puterea imaginatiei. Conform articolului respectiv, Simonton ar fi afirmat ca vindecarea bolii nu depinde doar de tratamentele practicate in spitale, ci si de psihismul pacientului, „o fiinta facuta din carne si spirit”.
Simonton, un fizician si cercetator in sfera bolii numita cancer, ii invata pe pacientii sai cum sa vizualizeze celulele imune care le devoreaza pe cele canceroase. El nu pretinde ca exclusiv prin vizualizare / imaginatie se poate vindeca cancerul, insa imaginile mentale constituie precursorul actiunii, iar conexiunea dintre minte si corp (dovedita stiintific in multe contexte – de exemplu, in cazul stresului emotional care contribuie la boala corpului) duce la concluzia ca mintea intr-adevar influenteaza corpul! Stiinta care se ocupa de acest proces se numeste psihoimunoneurologie.
Inca din era Uniunii Sovietice (mai precis prin 1970) sportivii erau solicitati sa vizualizeze cum ating performanta, conform unei carti scrise de Charles Garfield intitulata „Peak Performance”. A nu se uita ca in anii ’70 societicii au dominat podiumurile intrecerilor sportive internationale.
Daca aveti probleme de sanatate, insa si indoieli cu privire la puterea imaginatiei, sugerez sa cititi articolul mentionat. Va asigur ca va va ajuta sa va schimbati modul de gandire cu rezultate mai bune sau mai modeste (functie de cat de mult aplicati tehnicile din articol si credeti in acestea) in lupta cu succes impotriva bolii. Imaginatia este un fel de autosugestie, pana la urma, care lucreaza asupra subconstientului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: