Iodul si capacitatea sa oxidativa

Iulie 8, 2009

Iodul, in afara de recunoscuta sa functiune in glanda tiroida, ajuta la procesele de oxidare in organism.
Conform terapiei Gerson (http://groups.google.com/group/bihorean/web/terapia-gerson),
„Ficatul elimina toxinele din organism transformindu-le in asa fel incit ele sa poata patrunde in caile biliare si sa fie eliminate odata cu bila. Ficatul intervine in procesul de prelucrare a sucului gastric, sub reglajul sistemului nervos vegetativ. Ficatul ajuta pancreasul sa sintetizeze tripsina, pepsina si lipaza, enzime cu rol in digestie. Ficatul reactiveaza enzimele oxidative- iodul stimuleaza si sustine capacitatea oxidativa. Pacientii neoplazici (cei cu cancer – n.n.) prezinta un nivel scazut al functiei enzimelor oxidative, se alimenteaza foarte greu, nu mai au suc gastric, ficatul nu functioneaza, la fel pancreasul, nimic nu mai este activ. […] Cancerul nu este o boala localizata, ci una generalizata, cauzata in principal de otravirea alimentelor prin agricultura moderna si prin intermediul industriei alimentare. Pentru a sustine (ajuta) functiile celulelor, mineralele trebuie sa fie activate sau ionizate, dupa care ele actioneaza (in parte) ca un perpetum mobile. Medicatia trebuie sa aduca in organism doua minerale-iodul si potasiul”
De ce aduc mereu in discutie cancerul? Pentru ca, dupa aceeasi sursa, „Civilizatia moderna produce o stare premorbida, preneoplazica (adica pre-canceroasa) aproape tuturor fintelor umane, fiind diferit doar gradul acestei stari (1 din 6 in SUA prin 1950, 1 din 4 in 2000). Nivelul iritatiei produs de fiecare intoxicatie zilnica este foarte probabil prea scazut ca sa cauzeze o reactie de aparare, in timp ce tumora poate sa creasca, iar organismul lipsit de aparare lasa toxinele sa se acumuleze continuu.”
Iata de ce alimentatia moderna creste riscul de cancer in organism. Iata de ce am preferat sa devin vegetarian.
Revenind la iod, eu il iau din alge (de la Plafar). La las 30 minute in apa, dupa care le mananc cu branza dulce de vaci, rosii, etc.
Desigur, mai exista in nuci, deci abia astept sa vina toamna si sa culeg nuci din nucul din fata casei mele …
Pana atunci, pot lua acum (luna iulie) niste nuci verzi si fac o dulceata … cu un continut de iod ridicat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: