Sfaturi pentru un stil de viata sanatos partea 1 din 2

iulie 24, 2009

Deşi majoritatea dintre noi suntem conştienţi de cât de important este sa ducem o viaţă sănătoasă şi sa fim sănătosi, de multe ori am uitat sfaturile atât de simple ca cele care urmeaza:

1) Renunţă la fumat

Dacă sunteţi fumător, ar fi de dorit sa renuntati. Nu există o altă cale de a spune ce este rău pentru sănătatea ta, respectiv ca, de fapt, poate fi mortal. Nu vă aşteptaţi să aveţi probleme respiratorii prin aceasta renuntare, cu cat o faci mai devreme, cu atat plamanii iti vor multumi.

2) Fii in forma

Păstrarea in forma este la fel de important ca sănătatea, de fapt, să fii în bună formă este un fapt asociat in mod direct cu o stare bună de sănătate. Dacă nu avem grijă de corpul nostru, este mai probabil sa ne îmbolnăvim.

3) Bea multă apă

Apa este buna pentru organismul nostru şi menţine o stare bună de sănătate. Apa ajută ca orice alt lichid la expulzarea toxinelor şi altor elemente nocive care se acumulează în organism. Aceasta ajută, de asemenea, să ne alimenteze cu fluid corpul, ceea ce este foarte important pentru a menţine un organism lubrifiat, hidratat, reducand apetitul care uneori poate fi necontrolat, si prin urmare ajutand la pierderea excesului de greutate. De asemenea, va ajuta la păstrarea pielii tanara si intinsa. Este posibl sa va fie un pic mai greu la început, dacă nu sunteţi obişnuit cu bautul unei cantitati mare de apă, dar după un pic de timp veti fi recunoscător(are) pentru senzaţia de prospeţime şi curăţenie pe care o va produce apa in dumneavoastra.

4) Consumati alcool cu moderatie

Nu este nimic în neregulă cu băutul câtorva pahare de alcool, o cana de vin sau bere la masă, dar dacă ai băut, trebuie să fii moderat. În primul rând, dacă aţi băut până la punctul de a te imbata, vă rugăm să ţineţi cont de faptul că sunteti foarte aproape de a va afecta ficatul. În al doilea rând, daca bei, NICIODATA sa nu urmeze activitati periculoase, ca de exemplu condusul unei masini.

5) Reduceti consumul de grasimi

Când intenţionezi să piarzi în greutate, gandeste-te la modul ca vrei sa pierzi excesul de grăsime pe care îl ai. Această grăsime este măsurată cu ceea ce se numeşte indicele de masă corporală. Pentru femei, dacă acestea sunt în formă, procentul de grăsime trebuie să fie între 21% şi 31%. Dacă sunt extrem de in forma, procentul poate să mai scadă la 10%. Pentru bărbaţi, procentul ar trebui să fie între 14% şi 25% si chiar mai scazut daca sunt in forma excelenta.

Continuare cu sfaturile de la nr. 6 la 10 -> aici.

Acestea sunt cateva sfaturi minime de baza pentu ca sa ducem o viata sanatoasa si sa fim sanatosi.

One Response to “Sfaturi pentru un stil de viata sanatos partea 1 din 2”

  1. darius Says:

    Sfaturi foarte utile.


Lasă un comentariu